BRF Anders Zornsgatan 21

Styrelsen informerar – V34 – 2018

Hej,

Hoppas att ni har haft en fin sommar. Här kommer senaste nytt från styrelsen.

Ombesiktning OVK
Måndagen den 10 september kommer Gösab för att göra en ombesiktning av fastighetens OVK. Därmed behöver de återigen komma in i samtliga lägenheter (för att kunna omjustera ventilationen). Det är även väldigt viktigt att ni som fått anmärkningar på era lägenheter har åtgärdat dem innan ombesiktningen.    

Det är av stor vikt att Gösab får tillgång till er lägenhet den 10 september. Ni kan välja att antingen vara hemma under dagen då ombesiktningen genomförs eller att lämna in er nyckel till styrelsen så släpper vi in Gösab i er lägenhet. Om ni väljer det senare alternativet, lägg då er nyckel i ett kuvert märkt med namn och lägenhetsnummer och lämna i brevinkastet till Fanny Lundqvist (uppgång D) senast söndagen den 9 september.

OBS! Finns ni ej tillgänglig vid datum för ombesiktningen eller glömmer att lämna in er nyckel till styrelsen får ni själva betala kostnaden för återbesök av Gösab (1000 kronor).

Översvämning i källaren
Efter en ovanligt torr sommar kom det till sist ett rejält skyfall för cirka två veckor sedan. Det förde dessvärre med sig att det blev översvämning i källaren – därav avfuktningsutrustningen som ni kanske lagt märke till. Framförallt drabbades källarsektionen vid tvättstugan och de fyra förråd som ligger där. Tack vare de tappra eldsjälar som torkade upp vattnet och fick tag på hjälp blev dock skadan betydligt lindrigare än vad som kunde varit fallet. Vi väntar fortfarande på besked om varför och varifrån vattnet läckte in. En besiktningsman från försäkringsbolaget kommer att titta på om översvämningen orsakat någon skada på fastigheten.

Målning av P-platser
Vi vill återigen påminna om att det är dags för målning av siffror och linjer på parkeringsplatsen i nästa vecka – torsdagen den 30 augusti. Arbetet startar klockan 08.00 och beräknas pågå under hela dagen. Därmed krävs det att alla ni som hyr en parkeringsplats utanför fastigheten måste flytta er bil under den här dagen. Skulle du missa att flytta din bil får du själv betala uppstartskostnaden på 1200 kronor för ett nytt besök av firman som utför målningen. Tack för visad förståelse!

OBS! Skulle det regna på inbokat datum kommer målningen istället att ske fredagen den 31 augusti. Med andra ord, märker ni att parkeringsplatsen inte blivit målad under torsdagen måste ni flytta er bil även dagen därpå.      

Lämna inte ut portkoden
Efter det senaste årets incidenter i källaren (vandalisering, stöld etc.) ber vi alla boende att inte lämna ut portkoden till obehöriga. Har ni hantverkare hemma så låna dem hellre en nyckel än att lämna ut koden. I början av oktober kommer vi att byta koden in i byggnaden, vi återkommer med ny kod när det är aktuellt. 

Prylar i källaren
Den första veckan i september har vi bett föreningens fastighetsskötare att röja bort alla de saker som står i källaren, till synes utan ägare (detta gäller inte cyklar!). Tillhör något av detta dig behöver du alltså flytta på det ganska omgående.

Plastkärl i återvinningsrummet
I återvinningsrummet har Renova nu bytt ut kärlet för färgat glas mot ett kärl att slänga plast i istället.

Mvh /Styrelsen