BRF Anders Zornsgatan 21

Styrelsen informerar – V36 – 2017

Hej!

Hoppas att ni har haft en härlig sommar.

Cylinderbyte
Den 11 oktober kommer vi att byta cylindrar på byggnadens gemensamma dörrar (inklusive cylindrarna på förråden i källaren). Bytet av cylindrarna görs i säkerhetssyfte. I nuläget vet vi inte hur många nycklar som kopierats upp till just din lägenhet. Vid förlust av en ny nyckel – dvs. efter cylinderbytet – kommer den inte att kunna kopieras utan medgivande från styrelsen.

Varje lägenhet får 2-3 nycklar beroende på storlek. Önskas fler nycklar än så kan ni köpa det för 297 kronor styck. Innan cylinderbytet måste ni kvittera ut den nya nyckeln, vi återkommer med information om tidpunkt för det.

I samband med cylinderbytet på de gemensamma dörrarna har vi fått ett förmånligt erbjudande om det är så att ni skulle vara intresserad av att byta cylindern även på den privata lägenhetsdörren. Detta bekostar ni i så fall själva för 2625 kronor per lägenhet (inklusive moms). OBS! Priset för cylinderbyte på lägenheterna 12, 19 och 30 är något högre, kontakta styrelsen om du vill veta pris för just ditt byte.

Varför överväga att byta dörrcylinder till lägenheten? Fördelarna med att byta cylinder på din privata dörr är flera: ni behöver bara en nyckel som går till både lägenheten och gemensamma utrymmen, nyckeln är kopieringsskyddad och bytet är bättre ur säkerhetssynpunkt då det finns risk att nuvarande cylindrar kan gå i baklås.

Vi kommer att byta cylindrarna på samtliga hyreslägenheter i byggnaden.

Fyll i bifogad bilaga 1 och posta i Mathias Olaussens brevlåda (uppgång C, översta våningen) senast den 17 september om ni vill byta dörrcylinder till er lägenhet.

Tillägg i trivselreglerna vid byte av säkerhetsdörr
Om ni byter er lägenhetsdörr till en säkerhetsdörr skall denna ha samma kulör och utformning som er nuvarande dörr.

Städdag
Den 7 oktober klockan 10.00 samlas vi som bor på Anders Zornsgatan 21 för att fika, göra höstfint på vår gård och röja i källaren. Vi hoppas att så många som möjligt av er har möjlighet att delta då.

Cykelmärkning
I syfte att göra en rensning bland cyklarna som står parkerade utanför byggnaden samt i källaren ber vi er att märka era cyklar med namn och lägenhetsnummer innan städdagen den 7 oktober. Cyklar som saknar märkning på städdagen kommer att fraktas bort.

Gör dig av med farligt avfall
Den 17 oktober mellan klockan 18.00-18.45 kommer bilen som fraktar bort farligt avfall att stå parkerad vid Bögatans återvinningsstation.

Slutligen vill vi passa på att önska nya medlemmar varmt välkomna till föreningen!

Mvh Styrelsen