BRF Anders Zornsgatan 21

Styrelsen informerar – V22 – 2018

Hej,

Den 22 maj var det föreningens årsstämma och hälften av alla lägenheter fanns representerade. Vi röstade angående fyra motioner, varav en gick igenom (se protokollet från årsstämman). Tack alla ni som deltog! Efter stämman diskuterades även en del övriga punkter som du kan läsa mer om nedan.

Borste till grillen
Önskemål om inköp av en borste för att underlätta städning av grillen på den gemensamma uteplatsen. Styrelsen kommer att köpa in en sådan.

Sabotage
Eftersom vi råkat ut för tre sabotage i källaren sedan i höstas ombeds alla boende att hålla entrédörrar stängda och att vara uppmärksamma på om någonting i byggnaden verkar misstänkt. Oturligt nog har Renova (företaget som har hand om föreningens avfall) tappat bort två nycklar som går till källarplan sedan cylinderbytet. Om de hamnat i orätta händer vet vi inte, men det känns olustigt. Styrelsen håller på att undersöka om det går att få Renova att bekosta ett nytt cylinderbyte till följd av vad som hänt. Fortsättning följer.

Källar- och entrédörrar
Dörrarna är mer lättstängda under den varma årstiden. Fastighetsskötarna har sett över samtliga dörrar och justerat stängningen så gott det går. När det sedan går över i kallare väder kommer förhållandet att bli det motsatta – nämligen att dörrarna blir mer trögstängda. Medlemmarna uppmanas att meddela fastighetsskötarna direkt när så sker. Det bedöms att dörrstängarna är i dugligt skick för närvarande men så fort någon går sönder kommer samtliga att bytas. Detta blir en mer kostsam åtgärd då dörrstängarna sitter fast i den ovanliggande tegelväggen.

Källardörren till cykelförrådet uppgång A har redan åtgärdats av svetsare.

Planteringar
Planteringarna runt huset kommer successivt att bytas ut under vad som beräknas bli en 3-årsperiod. Tanken är att plantera nya fräscha buskar som inte kräver mycket skötsel. Anledningen till det långa tidsintervallet är pengar, det kostar en hel del med inköpen som krävs, framförallt för inköp av jord och bortforsling av gammal jord. I år kommer vi att plantera nya buskar vid uppgång A och E. Målsättningen är att åtgärda detta under sommaren. Efter att den nya styrelsen haft sitt första möte återkommer vi med ett utskick för att ta reda på vilka boende som är villiga att hjälpa till med att genomföra planteringen under sommaren.

Sopsorteringen
Nu är de nya sopskåpen på plats och styrelsen ber alla boende att källsortera i så stor utsträckning som möjligt. Varje kilo sopor som sorteras som matavfall eller återvinns innebär en besparing för föreningen. Vi betalar dyrt per kilo för restavfall men det är ingen viktdebitering för matavfall eller återvinning. Det finns ett sopskåp för matavfall och tre skåp för restavfall. Skulle någon råka slänga något i sopnedkastet som inte skulle dit så har Åsa (uppgång A) reservnyckel.

I nuläget finns återvinningen kvar i källaren eftersom vi har kontrakt med Renova fram till 2019. Därefter finns tanken att ta bort återvinningen i källaren och istället använda oss av Bös återvinningsstation eftersom föreningen därmed skulle spara cirka 3000 kronor i månaden. Fram tills dess ska styrelsen dock höra med Renova om det går att byta kärlet för ofärgat glas mot ett plastkärl då boende anser att vi är i större behov av det. 

Viktigt gällande OVK:n
För en dryg månad sedan anlitade vi som bekant Gösab för att göra en obligatorisk ventilationskontroll (OVK) i samtliga allmänna utrymmen och alla lägenheter. Tyvärr blev vi inte godkända på grund  av de 13 lägenheter som fick felanmälningar. Dessa fel måste åtgärdas innan det är dags för ombesiktning i höst. De felen ansvarar respektive lägenhet för att åtgärda. Vi kommer att skicka ut ytterligare information angående detta till de berörda lägenheterna så snart som möjligt.    

Ha en fortsatt bra vecka!

Mvh /Styrelsen