BRF Anders Zornsgatan 21

Styrelsen informerar – V50 – 2015

Hej!

Tiden går snabbt, det har redan gått sex månader sedan vi blev Brf Anders Zornsgatan 21 och julen är på ingång. Här kommer årets sista nyhetsuppdatering.

Välkomna nya grannar
Vi vill börja med att välkomna flera nya medlemmar till föreningen, vi hoppas att ni ska trivas!

Trädgårdsgrupp
Tack till alla er som kunde ställa upp och hjälpa till och göra fint på vår gård.

Felanmälan och ansvar
Som hyresgäst kan du ringa in alla fel precis som på Wallenstams tid.

Som bostadsrättsinnehavare är du skyldig, i enlighet med Bostadsrättslagen (Brl) och föreningens stadgar, att på egen bekostnad alltid hålla lägenheten i gott skick.

Bostadsrättsinnehavaren ansvarar således för underhåll och reparationer i den egna lägenheten utom vad som avser uppvärmnings- och ventilationssystem, samt stamledningar för avlopp, värme, vatten och el. Det innebär t.ex. att bostadsrättsinnehavaren själv ansvarar för exempelvis en droppande kran och byte av en packning på blandaren.
Du kan även ringa till NordicLife för ärenden som har med din egen lägenhet att göra, men då får du själv stå för kostnaden. Om du ringer utanför kontorstid får du även stå för jourkostnaden.

Bostadsrättsföreningen ansvarar för underhåll och reparationer av fastighetens värme- och ventilationssystem, stamledningar för vatten, avlopp och elektricitet samt gemensamma utrymmen som till exempel entrédörrar, trapphus och tvättstuga.

De löpande underhållskostnaderna beror helt på hur vi som bor här i huset vårdar och tar ansvar. Det kostar att byta ut och/eller reparera, liksom forsla bort skräp. Medlem som upptäcker fel, skada eller onormalt slitage, på sådant som föreningen ansvarar för, ska snarast anmäla det till NordicLife.

Tider och nummer:
Måndag till fredag mellan 07:00 och 16:00 skall man ringa 031 – 704 45 20 och trycka 1.
Övrig tid, både kvällar och helger, kopplas man antingen automatisk eller ombeds av en autoröst eller telefonist (lite olika beroende på när man ringer) att ringa till NordicLifes Fastighetsjour som sköts av säkerhetsföretaget G4S (Direkttel: 010 – 222 3085).

Du kan även skicka ett e-mail till: fastighet@nordiclife.se

Byggskräp och allmänna utrymmen
Byggskräp skall inte lämnas utanför huset. Prata med era hantverkare att de skall ta bort skräpet på en gång så att det inte blåser iväg och eventuellt skadar personer och bilar.

Återvinningsrummet vid A uppgången är inte tänkt till att slänga byggskräp. Om ni har stora kartonger eller om kärlen är fulla så ber vi er att ni använder källsorteringen vid Bö centrum.

Det är inte tillåtet att ställa prylar i korridorerna i källaren och på vinden eller i trapphusen. Detta på grund av brandrisk, framkomlighet och att det blir svårt att städa.

Fläktar och ventilation
Nu när ni bygger om så skall ni tänka på att fastigheten har mekaniskt frånluftventilation. Om du skall byta köksfläkt i köket gäller följande:

Om köksfläkten skall kopplas till ventilationssystemet så skall det vara en spiskåpa UTAN motor. En kolfilterfläkt kan också monteras, men den får INTE kopplas till ventilationssystemet.

God Jul & Gott Nytt År
Till sist vill vi passa på att önska er alla en riktigt God Jul och Ett Gott 2016.

Mvh
Styrelsen